O nas

Smo glasbeno podjetje, ki se že od leta 1996 ukvarja z glasbo. Ponujamo možnosti glasbenega izobraževanja, glasbenih nastopov in izposojo instrumentov. Nosilec in ustanovitelj Glasbenega centra Šušteršič je Marko Šušteršič.

Marko Šušteršič je glasbenik z ogromno kilometrino. Pri sedmih letih se je začel učiti električne klaviature. Čez eno leto je že igral v Družinskem triu Šušteršič. Z očetom in bratom so igrali na mnogih porokah, rojstnodnevnih zabavah, silvestrovanjih in ostalih slavjih.
V naslednjih šestih letih se je zaradi želje po novem znanju in potreb v ansamblu pričel učiti tudi bariton, bas kitaro, kontrabas in pozavno. Opravil je sprejemni izpit in obiskoval srednjo glasbeno šolo v Ljubljani, smer pozavna.
Pozavno je igral v šolskem orkestru Marjana Kozine in v orkestru Krka. Z njimi so leta 2005 na svetovnem prvenstvu na Nizozemskem osvojili zlato medaljo.

Zaradi vse večjega navdušenja nad narodnozabavno glasbo, še posebej Avsenikovo, se je v njemu porodila želja po igranju klavirske harmonike. Pri štirinajstih letih je dobil svojo prvo harmoniko in se v najkrajšem času naučil igranja nanjo. Ure in ure vaj so se obrestovale in kmalu je postal pravi virtuoz. Čeprav ni navdušen nad tekmovanji, se je s klavirsko harmoniko dvakrat udeležil Mednarodnega tekmovanja Avsenik, kjer je obakrat osvojil zlato medaljo (prvič 94 in drugič 96 točk), drugič pa bil tudi absolutni zmagovalec svoje kategorije.

Marko Šušteršič je vsestranski glasbenik, kar dokazuje tudi dejstvo, da je poleg ansamblov in orkestrov igral tudi v folklorah, in sicer Folklorni skupini Škocjan, Folklornem društvu Kres iz Novega mesta in Folklorni skupini Tine Rožanc iz Ljubljane. Z omenjenimi, orkestri in pevskimi zbori, ki jih je spremljal s harmoniko, je prepotoval dobršen del Evrope. Obiskal je Rusijo, Ukrajino, Turčijo, Nemčijo, Avstrijo, Nizozemsko, Bosno, Srbijo, Slovaško, Poljsko, Češko in Romunijo.

Pri petnajstih letih je ustanovil zasebno glasbeno šolo. Od takrat naprej poučuje in prenaša znanje na vse, ki želijo spoznati čudoviti svet glasbe. 
Nastopal je v različnih sestavih. Kot basist je igral v Družinskem triu Šušteršič, Slovenskemu kvintetu, Ansamblu Objem, z Anjo Burnik, 
s Tomažem Hribarjem in z nekaterimi znanimi harmonikarji. Ko je osvojil dovolj znanja na klavirski harmoniki, je z bratom Borisom ustanovil svoj ansambel. Najprej A je to, nato Prava banda in na koncu Ansambel bratov Šušteršič, s katerim še danes razveseljujejo in navdušujejo. Igral je tudi v duetih z violino. Poleg delovanja v svojem ansamblu igra še v Etno bandi Poseben gušt, kjer na najvišjem nivoju glasbeniki in pevec imitirajo poezijo Iztoka Mlakarja.

Marko igra tudi diatonično harmoniko. Solo petje je študiral pri prof. Valeriji Šoster.
V zadnjem času poleg omenjenih dejavnosti za učence piše note in priredbe ter ustvarja avtorsko glasbo. Leta 2020 se je prvič resneje lotil projekta snemanja lastnih skladb, ki se jih je skozi leta nabralo veliko. Poslušate jih lahko na YouTube kanalu Glasbenega centra Šušteršič.